«Για Πάντα» – Ημερολόγια Καταστρώματος μιας ταινίας, μέρος 2ο

«Ένας περίπατος σε μια παράξενα έρημη και αποχρωματισμένη Αθήνα. Μία γνωριμία δυο αγνώστων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αυτής της πόλης, που τρέχει καθημερινά πάνω στα ίχνη των αρχαίων ποταμιών της που σκεπάστηκαν και φέρνει αυτούς τους δύο αγνώστους απέναντι και δίπλα. Μία ελεγεία πάνω στον χρόνο και πάνω στην σιωπή. Μία διεκδίκηση αγάπης και ελπίδας εκεί όπου όλα μοιάζουν αδύνατα αλλά είναι δυνατά. Αυτή είναι η ιστορία της νέας ταινίας της Μαργαρίτας Μαντά «Για Πάντα».

Λίγο πριν η ταινία προβληθεί αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στις 29 Ιανουαρίου 2015, το cinemag.gr , σε συνεργασία με τη Μαργαρίτα Μαντά, σας παρουσιάζει προσωπικές σελίδες ημερολογίων της σκηνοθέτιδας και φωτογραφίες από το ρεπεράζ και τα γυρίσματα, τραβηγμένες από αυτούς που έκαναν την ταινία να υπάρξει.

Πάρτε λοιπόν λίγο από το «Για Πάντα» στο cinemag.gr.

Ημερολόγιο 2 –
Πριν ξέρουμε αν η ταινία θα μπορέσει να γίνει / Πριν το γύρισμα / 
Πρώτο γύρισμα

+ι+Χ+β+κ+Σ+β+Σ+μ - +ο+σ+ν+θ+Υ+κ+Σ+ο+β+μ+Ω 2012 - 1

Αθήνα, Μάρτιος 10, 2012

Στον Πειραιά σήμερα με την Άννα, τον Κώστα και τον Κωστή (σ.σ. Γκίκα, διευθυντή φωτογραφίας). Ήρθαμε με μία φωτογραφική μηχανή για «ανάγνωση χώρου». Εδώ και ενάμιση χρόνο έρχομαι εδώ πέρα μόνη μου και κάθομαι και παρακολουθώ το χώρο από τα χαράματα μέχρι το σούρουπο. Και μετά πάω σπίτι ξεπαγιασμένη και δουλεύω σενάριο. Πρώτη φορά που οι ηθοποιοί βλέπουν τον χώρο που γέννησε την ιδέα της ταινίας, πρώτη φορά που ο Κωστής βάζει το μάτι του σε βιζέρ μηχανής για να του δείξω γωνίες και να κουβεντιάσουμε φακούς. Ακόμα άγνωστο αν η ταινία θα μπορέσει να γίνει. Αδύνατο να μη γίνει. Θα γίνει.

Αθήνα, Μάιος 25, 2012

Επιτέλους, ένα πρώτο καλό νέο! Το project έγινε δεκτό στο Paris Project, θα πάμε με τον Κωνσταντίνο (σ.σ. Κοντοβράκη, παραγωγός της ταινίας) στο Παρίσι αρχές Ιουλίου. Ποιος ξέρει, μερικές φορές ο θεός του σινεμά κοιτάζει και τους μικρούς στρατιώτες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθήνα, Σεπτέμβριος 26, 2012

Σήμερα το μεσημέρι ο Χρήστος (σ.σ. Κωνσταντακόπουλος, παραγωγός της ταινίας) μπήκε στην ταινία και της δίνει τη δυνατότητα να γίνει. Με τις επιφυλάξεις του, αλλά και με πολλή πίστη σ’ αυτήν. Με πολλή ειλικρίνεια και γι’ αυτές τις επιφυλάξεις και γι’ αυτή την πίστη. Είμαι ευτυχισμένη και άδεια μαζί. Θέλω να γελάω και να κλαίω μαζί. Δύο χρόνια, δύο χρόνια δουλειάς και πάλης και προσπάθειας. Και δεν μπορώ να το γιορτάσω γιατί η κύστη στη μέση μου μ’ έχει πεθάνει και πονάω φριχτά. Στις 7 Ιανουαρίου πάμε γύρισμα. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια. Ο χειμώνας στην Αθήνα είναι μικρός κι αυτός ο χειμώνας που ζητάει η ταινία ακόμα μικρότερος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθήνα, Νοέμβριος 16, 2012

Ουσιαστικά, ξεκίνημα σήμερα για την προετοιμασία της ταινίας. Στη CL, με τον Κώστα (σ.σ. Κεφάλα, παραγωγός) και τον Δημήτρη (σ.σ. Χατζηβογιατζή, διεύθυνση παραγωγής). Η Ανιές (σ.σ. Σκλάβου, οργάνωσης παραγωγής και βοηθός σκηοθέτη) θα μπει από Τετάρτη. Έχω τους ηθοποιούς και τους χώρους όλους, έχω την ταινία ολόκληρη μες στο κεφάλι μου, λείπουν πολύ πρακτικά ουσιαστικά θέματα με άδειες και άλλα. Και σε 50 μέρες πρέπει να πάμε γύρισμα.

+Υ+ξ+κ+β+μ+ε+Σ 4 - +μ+ι+β+ν+β +Σ+ζ+ζ+Σ+μ

Αθήνα, Νοέμβριος 26, 2012

Πειραιά σήμερα με τα παιδιά όλα να τους δείξω τον χώρο. Τον χώρο αυτό όπου ξημεροβραδιάζομαι δύο χρόνια τώρα και γράφω πάνω του. Ο χώρος που γέννησε την ταινία, ο χώρος όπου συμβαίνει η ταινία έχει γίνει, μέσα σε 15 μέρες που έχω να έρθω, εργοτάξιο. Σοκ. Τι θα κάνω? Τι θα κάνουμε? Αργά το βράδυ, πληροφορίες πως θα ανασκολοπηθούν όλα ενόψει έργων μετρό και προαστιακού στο λιμάνι. Και πως όλα αυτά θα συμβούν ακριβώς την περίοδο που εμείς θέλουμε να κάνουμε την ταινία. Έχω ταχυκαρδία και θέλω να κοιμηθώ και να μην ξυπνήσω αύριο.

Αθήνα, Δεκέμβριος 17, 2012

Υπέροχη πρόβα σήμερα με Άννα και Κώστα. Μεγάλη χαρά να πετάς το σενάριο του χαρτιού και να βλέπεις μπροστά σου τους χαρακτήρες σου ανθρώπους, κανονικούς ανθρώπους, όχι γραμμένους.

Αθήνα, Δεκέμβριος 22, 2012

Όλη μέρα σήμερα με τον Γιώργο (σ.σ. Γεωργανά, φροντιστής και βοηθός παραγωγής) στο «σπίτι Κώστα» να τρίβουμε πατώματα με ζεστό νερό για να φύγουν τα σημάδια στο ξύλινο πάτωμα από τις κολλημένες μοκέτες. Μετά παρέα στο φυτώριο για να διαλέξουμε φυτά για «σπίτι Άννας». Βράδυ σπίτι με Τριάδα να δούμε τα πρώτα ρούχα «Άννας – Κώστα».

+μ+ι+β+ν+β +γ+σ+μ+ν+Σ - +γ+Σ+α+Σ+κ+β+μ+ε+θ+μ +ζ+ν+Χ+γ+θ+κ

Αθήνα, Ιανουάριος 2, 2013

Στην αποθήκη στο Κορωπί για μάζεμα επίπλων «σπίτι Κώστα» και μετά στο χώρο για να τα τοποθετήσουμε. Το πάτωμα το έχει κάνει «τζάμι» ο Γιωργάκης. Πήγαμε δέκα μέρες πιο μετά το γύρισμα. Μία από προγνώσεις καιρού, μία από όλα τα άλλα τεράστια προβλήματα που εκκρεμούν. Ξεκινάμε 17 Γενάρη. Η μόνη μας ελπίδα να προλάβουμε τον χώρο πριν εξαφανιστεί τελείως λόγω των έργων είναι αυτή. Και να γυρίζουμε τις σκηνές ημερολογιακά όπως είναι στο σενάριο, παρότι κρεμόμαστε από τον καιρό, μπας και προλάβουμε καταστροφές ρακόρ που δεν θα διορθώνονται. Είμαι τρελή να ξεκινάω αλλά θα ξεκινήσω. Και η ταινία αυτή θα γίνει τώρα ή δε θα γίνει ποτέ. Όχι μόνο για να προλάβει τον Πειραιά. Για όλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθήνα, Ιανουάριος 18, βράδυ, 2013

Είμαι στο «σπίτι Κώστα» και σε λίγο ξεκινάμε γύρισμα. Πρώτο γύρισμα.  Ξεκινάμε γύρισμα!!!! Σκηνές 17 και 23. Τσιμπιέμαι. Είναι αλήθεια, ξεκινάμε γύρισμα. Φοβάμαι, τα’’χω κάνει πάνω μου, ξαφνικά δεν ξέρω τίποτα από την ταινία που κουβαλάω μέσα μου τρία χρόνια αλλά τώρα, απόψε, ξεκινάμε γύρισμα!

Η ταινία «Για Πάντα» θα προβάλλεται από τις 29 Ιανουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά
Σενάριο: Μαργαρίτα Μαντά
Ηθοποιοί: Άννα Μάσχα, Κώστας Φιλίππογλου
Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Παραγωγοί: Κώστας Κεφάλας, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Κώστας Λαμπρόπουλος, Μαργαρίτα Μαντά
Παραγωγή: FALIRO HOUSE (Ελλάδα, 2014)
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Γκίκας, GSC
Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου
Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου
Μοντάζ Ήχου / Σχεδιασμός Ήχου: Αλίκη Παναγή
Music Production / Soundscapes: Χρήστος Δεληγιάννης
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Κοστούμια: Τριάδα Παπαδάκη
Art Direction: Μαργαρίτα Μαντά
Οργάνωση Παραγωγής / Α ́Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανιές Σκλάβου
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Χατζηβογιατζής

Advertisements

About Press Office

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Μόνιμος σύνδεσμος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Οι νυχτες στο Twitter

Νυχτες Πρεμιερας τελεια τζι αρ

Ημερολογιο

Ιανουαρίου 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Αρέσει σε %d bloggers: