«Για Πάντα» – Ημερολόγια καταστρώματος, μέρος 5ο

«Ένας περίπατος σε μια παράξενα έρημη και αποχρωματισμένη Αθήνα. Μία γνωριμία δυο αγνώστων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αυτής της πόλης, που τρέχει καθημερινά πάνω στα ίχνη των αρχαίων ποταμιών της που σκεπάστηκαν και φέρνει αυτούς τους δύο αγνώστους απέναντι και δίπλα. Μία ελεγεία πάνω στον χρόνο και πάνω στην σιωπή. Μία διεκδίκηση αγάπης και ελπίδας εκεί όπου όλα μοιάζουν αδύνατα αλλά είναι δυνατά. Αυτή είναι η ιστορία της νέας ταινίας της Μαργαρίτας Μαντά «Για Πάντα».

Λίγο πριν η ταινία προβληθεί αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στις 29 Ιανουαρίου 2015, το cinemag.gr , σε συνεργασία με τη Μαργαρίτα Μαντά, σας παρουσιάζει προσωπικές σελίδες ημερολογίων της σκηνοθέτιδας και φωτογραφίες από το ρεπεράζ και τα γυρίσματα, τραβηγμένες από αυτούς που έκαναν την ταινία να υπάρξει.

Πάρτε λοιπόν λίγο από το «Για Πάντα» στο cinemag.gr.

       Ημερολόγιο 5 – Post Production / Πρώτη Δημόσια Προβολή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθήνα, Ιανουάριος 24, 2014

Σήμερα στη 2/35 για δουλειά πάνω στο εφέ του φινάλε με το Νίκο. Νομίζω πως η ιδέα για το fade στο άσπρο ήταν απόλυτα σωστή. Όπως σωστή ήταν και η απόφαση να καταργήσω το φινάλε του σεναρίου και να τελειώνει η ταινία εδώ, έτσι όπως τελειώνει τώρα. Φεύγοντας, πήρα όπως πάντα το τρένο απ’ το Θησείο. Κόλλησαν το «Θ» που έλειπε από το παγκάκι της Άννας. Τώρα είναι πάλι «Θησείο». Στην ταινία είναι «Ησείο». Απίστευτο πόσο χώροι τόσο οικείοι χρόνια, τόσο δουλεμένοι, τόσο ψαγμένοι μέσα μου για την ταινία, μου φαίνονται τώρα «άλλοι». Απίστευτο πόσο ο ήχος του ηλεκτρικού, αυτός ο ήχος που τόσο λατρεύω και με τόση εμμονή χρησιμοποιώ στην ταινία, σήμερα μ’ εκνευρίζει γιατί δεν αντέχω να τον ακούω άλλο. Απίστευτο που η ταινία υπάρχει κι έφτασε στο προτελικό της στάδιο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθήνα, Μάρτιος 7, 2014

Στη 2/35. Τέλος εταλονάζ, “color correction” ονομάζεται πια. Ο Κωστής έκανε εικόνα αυτό ακριβώς που είχα ονειρευτεί. Η Αλίκη τελειώνει με τον ήχο. Και ο ήχος είναι η μουσική της σιωπής που είχα ονειρευτεί. Νιώθω τόση ευγνωμοσύνη για όλους. Τόση χαρά μέσα μου. Δεν μπορώ να το χαρώ. Είμαι μέρες τώρα με συνεχή δέκατα και φοβερή σωματική αδυναμία. Ο γιατρός είπε πως έχω υπερκόπωση, μου έδωσε βιταμίνες, σίδηρο και εντολή για ξεκούραση. Ωραίο ανέκδοτο, θα το πω και σε άλλους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθήνα, Απρίλιος 7, 2014

Τέλος μιξάζ σήμερα. Νομίζω πως ήμασταν με τον Κώστα και την Αλίκη σαν τρία παιδάκια που κέρδισαν στο αγαπημένο τους παιχνίδι. Κι ακόμα νομίζω πως όλος αυτός ο τεράστιος κόπος έδωσε μια ταινία που τον άξιζε.

Αθήνα, Μάιος 31, 2014

Πρώτη φορά που θα δούμε την ταινία στο πανί οι λίγοι εμείς που την φτιάξαμε και οι φίλοι που μας βοήθησαν. Σήμερα το μεσημέρι, στην Ταινιοθήκη. Έχω ταχυκαρδία και χαρά, χαρά και ταχυκαρδία, ταχυκαρδία και χαρά. Αδύνατο να κοιμηθώ. Κάθομαι και γράφω σ’ αυτό το τετράδιο ενώ περιμένω την Αγγέλα που έρχεται σε λίγο από το Λονδίνο μόνο για την προβολή μας. Η ώρα τώρα είναι τέσσερις το πρωί. Άλλες οχτώ ώρες αγωνίας μέχρι τις δύο. Ουφ!!!

+ζ+ξ+π+ν+Χ+μ +ι+κ+Χ+ε+β+Χ+κ+Σ+μ - +ν+Σ+β+ζ+β+θ+α+Ω+γ+Ω - 1

Αθήνα, Σεπτέμβριος 24, 2014

Χθες βράδυ το παιδάκι μου έφυγε από μένα και πήγε στους θεατές του. Πρώτη μας δημόσια προβολή. «Νύχτες Πρεμιέρας», στην Ταινιοθήκη πάλι. Για ακόμα μια φορά τα είχα κάνει πάνω μου από αγωνία. Πήγαινα κάθε τρεις και μία στην καμπίνα προβολής να τσεκάρω πως η εικόνα φαινόταν και πως ο ήχος ακουγόταν. Μέσα στην αίθουσα μπήκα μόνο για να δω το πλάνο του φινάλε και βγήκα όταν ξεκίνησαν οι τίτλοι τέλους. Μόνο τότε η αγωνία μου τέλειωσε κι άφησε χώρο στη χαρά μου. Και μετά η χαρά μου έγινε ευτυχία όταν έβγαιναν γνωστοί και άγνωστοί μου άνθρωποι από την αίθουσα βουρκωμένοι κι έλεγαν τη λέξη «σινεμά» ανάμεσα στις κουβέντες τους.

+ζ+ξ+π+ν+Χ+μ +ι+κ+Χ+ε+β+Χ+κ+Σ+μ - +ν+Σ+β+ζ+β+θ+α+Ω+γ+Ω - 2

Και μετά την χόρεψα τρελά την ευτυχία μου πάνω στην ταράτσα, στο υπέροχο πάρτυ μας, με όλους τους καλύτερους φίλους στον κόσμο που είναι οι δικοί μου φίλοι. Και σήμερα έχω το καλύτερο hangover του κόσμου! Και το «Για Πάντα» είναι πιά έξω, στον κόσμο!

+ζ+ξ+π+ν+Χ+μ +ι+κ+Χ+ε+β+Χ+κ+Σ+μ - +ι+Σ+κ+ν+ξ +ν+Σ+β+ζ+β+θ+α+Ω+γ+Ω - 2

+ζ+ξ+π+ν+Χ+μ +ι+κ+Χ+ε+β+Χ+κ+Σ+μ - +ι+Σ+κ+ν+ξ +ν+Σ+β+ζ+β+θ+α+Ω+γ+Ω - 1

Η ταινία «Για Πάντα» προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος των ημερολογίων της Μαργαρίτας Μαντά για την προετοιμασία του «Για Πάντα», εδώ το δεύτερο μέρος,  το τρίτο μέρος και το τέταρτο μέρος.

Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά
Σενάριο: Μαργαρίτα Μαντά
Ηθοποιοί: Άννα Μάσχα, Κώστας Φιλίππογλου
Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Παραγωγοί: Κώστας Κεφάλας, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Κώστας Λαμπρόπουλος, Μαργαρίτα Μαντά
Παραγωγή: FALIRO HOUSE (Ελλάδα, 2014)
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Γκίκας, GSC
Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου
Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου
Μοντάζ Ήχου / Σχεδιασμός Ήχου: Αλίκη Παναγή
Music Production / Soundscapes: Χρήστος Δεληγιάννης
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Κοστούμια: Τριάδα Παπαδάκη
Art Direction: Μαργαρίτα Μαντά
Οργάνωση Παραγωγής / Α ́Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανιές Σκλάβου
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Χατζηβογιατζής

About Press Office

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Μόνιμος σύνδεσμος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Νυχτες Πρεμιερας τελεια τζι αρ

Ημερολογιο

Ιανουαρίου 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031